top of page
Search
Криминалистика

Kontrola zakonitosti i pravilnosti rada MUP-a zbog šamaranja lica



Zaštitnik građana uputio je danas dopis Ministarstvu unutrašnjih poslova sledeće sadržine:

“Obaveštavamo Vas da je Zaštitnik građana, na osnovu saznanja dobijenih iz sredstava javnog informisanja i video snimka na kome se vidi kako policijski službenik šamara lice koje se nalazi na zadnjem sedištu automobila, po sopstvenoj inicijativi pokrenuo postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova, u skladu sa članom 24. stav 1. Zakona o zaštitniku građana.


U ovoj fazi postupka, koja je rukovođena principom efikasnosti u zaštiti prava građana, potrebno je da nam u roku od 15 dana od dana prijema ovog akta dostavite detaljne informacije o navedenom događaju, a posebno informaciju o tome koji policijski službenik je učestvovao u ovom događaju i iz koje policijske stanice, kao i da nam dostavite svu relevantnu dokumentaciju o ovom događaju uključujući i izveštaj o primeni policijskih ovlašćenja i lekarski izveštaj koji je sačinjen nakon obavljenog lekarskog pregleda. S obzirom na to da je o ovom događaju obavešten i Sektor unutrašnje kontrole MUP-a, molimo da o preduzetim radnjama i ishodu predmetnog postupka obavestite Zaštitnika građana.


Molimo vas da u odgovoru naznačite broj predmeta, delovodni broj i datum koji su sadržani u zaglavlju ovog akta.


U uverenju da ćemo ostvariti zakonom propisanu saradnju, u cilju efikasnog i zakonitog ostvarivanja prava građana, očekujemo vaš blagovremen i potpun odgovor.”



Izvor: sajt Zaštitnika građana (www.ombudsman.rs)

Izvor: izvodi iz propisa preuzeti su iz programa „Propis Soft“ – Redakcija Profi Sistem Com-a

232 views0 comments

Commentaires


Post: Blog2_Post
bottom of page